Modum Kabel-TV AS | www.modumkabeltv.no

 

Bredbånd

Modum Kabel-TV og RingNett kan tilby et topp moderne og døgnovervåket fibernett som kan levere tilnærmet ubegrenset kapasitet. Det finnes imidlertid flere ulike teknologier som kan levere høyhastighetsbredbånd.

De to mest utbredte fiber-teknologiene betegnes som HFC (Hybrid Fiber Coax) og FTTH (Fiber To The Home). Mange av våre kunder er tilkoblet et fibernett som er bygget opp med HFC-teknologi. Modum Kabel-TV og RingNett sitt HFC-nett består i dag av mer enn 95 prosent fiber, der kun de siste meterne inn til hver kunde er koaksialkabler. I et HFC-nett sendes hver tjeneste med dedikerte frekvenser, slik at f.eks bredbånd og tv ikke påvirker hverandre. Dette er årsaken til at hver kunde i et HFC-nett kan få over 100 TV-kanaler samtidig som de kan surfe på nett og streame filmer med f.eks 500 Mbps bredbånd. Dette er kun mulig i et HFC-nett. I tillegg har det skjedd en betydelig utvikling innen HFC-teknologien, der nye standarder som øker hastigheten og kapasiteten ytterligere er introdusert.

I FTTH-nett går fiberen nærmere kunden, og siste del av kablingen inne i huset hos kundene er kobberbaserte datakabler med en typisk kapasitet på 1Gbps. I et FTTH-nett har ikke hver tjeneste en dedikert frekvens, men alt leveres over IP i samme frekvens. FTTH-nett kan også levere symmetriske hastigheter, dvs. lik hastighet for både nedlasting og opplasting av data. Modum Kabel-TV og RingNett har lang erfaring med å bygge både HFC- og FTTH-teknologier og begge teknologiene er fremtidsrettede med svært stor kapasitet.

ADSL/ VDSL benytter kobbernettet og tilbys i mange områder der det ikke er bygget ut fibernett. Hvis din bolig har/ har hatt tilkobling til fasttelefon, kan Modum Kabel-TV og RingNett levere bredbåndstilkobling til enkelte områder. Oppnådd hastighet er avhengig av linjekvalitet og linjelengde.

WiMAX er et radiobasert bredbånd som Modum Kabel-TV og RingNett leverer til Horgadammen og Varsla i Sigdal kommune, og ved Eikern (Hamre/ Hakavik) i Øvre Eiker kommune.

Bredbånd (HFC)

Mer informasjon

Bredbånd (FTTH)

Mer informasjon

ADSL / VDSL

Mer informasjon

AirTies WiFi-system

Mer informasjon